Newsletter
Curs valutar
EUR
4.4514
+0.05%
USD
3.9688
+0.07%
XAU
168.66
-0.17%
Arhiva stiri
 
Horoscop
DEX Online

S-a inaugurat Casa Fotbalului Ialomitean

Ziarul Ialomita - Joi, 25 August 2011

Sambata, la Slobozia, cu ocazia desfasurarii Adunarii Generale Ordinare a Asociatiei judetene de fotbal, a avut loc si inaugurarea CASEI FOTBALULUI IALOMITEAN. Casa situata intr-o locatie noua, aflata in imediata apropiere a bazei Tenis Parc, in Parcul Tineretului. Constructie noua, moderna, care a costat ceva bani si pentru care Asociatia judeteana mai are de achitat inca 160000 lei. Federatia Romana de Fotbal a dotat AJF-ul ialomitean cu un autoturism marca Hyundai, un laptop si un videoprocesor, lucru care conduce, fara indoiala, la desfasurarea in mai bune conditii a activitatii fotbalistice. In continuare, publicam informatiile importante din Raportul Biroului Executiv al AJF Ialomita.

Alexandru Pascale, cu 37 de goluri, golgheterul Ligii 4

Dupa cum bine se stie, in editia 2010-2011, campioana judeteana la fotbal la seniori a fost echipa Viitorul Axintele, care, dupa desfasurarea barajului cu campioana judetului Buzau, a si promovat in Liga a III-a. La juniori campioana a fost Victoria Amara, aceasta nereusind insa calificarea la turneul zonal, pierzand in ambele manse cu reprezentativa judetului Buzau, echipa CS Montana Patarlagele. Au retrogradat din Liga a IV-a formatiile Recolta Barcanesti, Baraganul Ciulnita si Libertatea Salcioara. Echipa Victoria Munteni Buzau, si ea pe loc retrogradabil, a fost salvata de promovarea Viitorului Axintele. In acest esalon au fost marcate 1157 de goluri. Axintele (124) si Recolta Gh. Lazar (112) depasind granita de una suta goluri. Cei mai prolifici atacanti au fost Pascale Alexandru (Viitorul Axintele, 37 de reusite), Dumitru Cristian (Olimpia Brazii, 35), Radu Laurentiu (Gh. Lazar) si Radu George ( Juventus Boranesti), fiecare cu cate 32 goluri marcate.

Lucian Herea, cu 31 de goluri, golgheter in Onoare

A doua categorie valorica, Liga a V-a (Onoare) a avut doua serii a cate 14 echipe. Au promovat in Liga a IV-a Unirea Grivita (61 puncte) din seria I, si Spicul Colilia (55 puncte) din seria a II-a. Au retrogradat in Liga a VI-a formatiile Victoria Bordusani din prima serie, Ambianta Jilavele si Progresul Sf. Gheoghe din seria a II-a, primele doua echipe fiind excluse din campionat inainte de final, a treia nemaiinscriindu-se, toate cele trei fiind dezafiliate de la AJF. Ele pot sa-si reia activitatea, in Liga a VI-a, numai daca vor face cereri noi de afiliere. Au fost inscrie 686 de goluri in prima serie si 774 in cea de-a doua, cele mai prolifice atacuri fiind cele ale Dunarii Giugeni (81 goluri) si Vointa Cocora (113). Golgeteri: Herea Lucian (Cocora, 31) si Sterian Florin (Giurgeni, 26).

Adrian Velu, cu 44 de goluri, golgheter in Promotie

In Liga a VI-a (Promotie) au fost inscrise initial cate 16 formatii in fiecare din cele doua serii, Dinamo Armasesti fiind exclusa in tur pentru incalcarea repetata a prevederilor regulamentului, Recolta Gh. Lazar II retragandu-se cu patru etape inainte de finalul campionatului. Au promovat direct in Liga a V-a primele doua clasate din serii (Recolta Buesti si Omega Milosesti din seria I, Viitorul Axintele II si FC Dridu din seria a II-a) si Secunda Adancata, castigatoarea barajului cu Spicul Marculesti. Cele mai multe goluri le-au inscris atacantii echipelor Viitorul Axintele (123), si Recolta Buesti (119). Cei mai buni marcatori: Velu Adrian (Axintele, 44), si Anton Silviu (Valea Macrisului, 41).
In campionatul judetean juniori A (apartinand echipelor de Liga a IV-a), primele doua locuri au fost ocupate de Victoria Amara (109 puncte) si CF Abatorul Slobozia (91 puncte). In campionatul juniorilor B (Liga a V-a), primul loc a fost ocupat de Unirea Grivita (79 puncte, seria I) si Recolta Malu Rosu (74 puncte, in seria a II-a), Unirea Grivita invingand in meciul de departajare, dintre cele doua, cu 4-1.

Multe, chiar foarte multe acte de indisciplina

In trecuta editie a campionatului judetean de fotbal au avut loc multe, chiar multe acte de indisciplina ale jucatorilor, unele conduceri ale sectiilor de fotbal (exemplele celor din Reviga, Gh. Lazar, Andrasesti, Borduselu, Jilavele, Movitia, Grindu, Sf. Gheorghe) tratand cu superficialitate asigurarea masurilor de ordine, de unde si desele conflicte aparute in relatiile jucatori-jucatori, jucatori-arbitri, spectatori-arbitri). Comisia de disciplina a fost nevoita sa ia masuri drastice, precum suspendarea dreptului de organizare a meciurilor pe propriile terenuri, de la doua si pana la zece etape, penalitati de la 100 la 3000 lei, dar si suspendari de jucatori (Anghel Liviu de la Brazii, Banica Marian de la Malu Rosu, Dobosaru Petre de la Stelnica, Vlase Daniel de la Gh. Lazar, cate un an; Mois Adrian si Cucu Liviu de la Andrasesti, cate 16 etape; Butnarasu Marian si Gojnea Sorin de la Brazii, Banciu Jenel de la Steaua Borduselu, Marin Ion de la Movilita, Vlase Gheorghe de la Gh. Lazar, Gheorghe Jan de la Sarateni, suspendari de la 6 la 12 etape.
Situatia nu este mai buna nici in randul jucatorilor asa zis abonati la cartonase galbene. In Liga a IV-a au fost acordate 935 de cartonase, fiind sanctionati circa 300 de jucatori; in liga a V-a 1010, din care 528 in seria I; in Liga a VI-a 621 cartonase galbene si 66 rosii.

Arbitrul Liviu Burlacu, promovat in lotul pentru Liga 2

Daca in ceea ce priveste (dupa aprecierea Comisiei judetene a arbitrilor) credibilitatea arbitrilor s-a inregistrat un real progres, la capitolul uniformizarea aplicarii legilor de joc si cel al calitatii arbitrajelor, fie ca sunt influentate de cauze subiective sau obiective, mai sunt multe de facut. Au fost destule sincope ale unor arbitri la unele jocuri, datorita lipsei de pregatire a acestora, ei fiind uneori depasiti de miza, nereusind sa se impuna in fata jucatorilor sau oficialilor. De aici si unele calificative mici primite din partea observatorilor, unii dintre ei fiind retinuti de la delegari pe diferite perioade de timp. Daca la nivel judetean au fost astfel de oscilatii, in sensul negativ al calitatii arbitrajelor, la nivel national reprezentantii judetului nostru au avut prestatii bune si foarte bune. In urma prestatiilor sale, arbitrul Burlacu Liviu (Urziceni) a fost avansat in cadrul lotului pentru Liga a II-a.

Cate ceva despre sistemul de organizare si functionare a Campionatului Judetean de Fotbal

In anul competitional 2011-2012, campionatul judetean de fotbal se organizeaza dupa sistemul tur in toamna lui 2011, si retur in primavara 2012, pe trei grupe valorice: liga a IV-a cu 14 echipe de juniori si 14 de seniori; liga a V-a cu doua serii a 16 echipe fiecare, juniori si seniori; liga a VI-a, probabil in trei serii organizate dupa criteriul geografic, pe principiul apropierii teritoriale, cu probabil 12 echipe fiecare, obligatoriu folosirea permanenta a trei tineri (nascuti dupa 1 ianuarie 1993).
Pentru jucatorii tineri si juniorii ligilor a IV-a si a V-a, echipele sunt obligate sa prezinte, pe langa carnetul de legitimare, si actul de identitate in original sau xerocopie, altfel ei nefiind primiti in joc. La categoria Promotie, carnetele jucatorilor tineri de rezerva vor ramane, dupa verificarea de catre arbitru, la delegatul echipei, iar in momentul schimbarii carnetul jucatorului va fi preluat de catre arbitru, care are obligatia sa impiedice inlocuirile ''gresite''.
Echipele din Liga a IV-a si Liga a V-a, seria I, vor disputa meciurile in ziua de sambata, celelalte duminica.
Clasamentele se vor intocmi prin aditionarea punctelor dupa fiecare etapa: trei puncte la seniori si patru la juniori la joc castigat; un punct la joc egal; zero puncte la infrangere.
Campioana judetului la seniori va fi declarata echipa clasata pe locul I, ea avand dreptul de a se prezenta la meciul de baraj pentru promovarea in Liga a III-a. Din Liga a IV-a retrogradeaza direct echipele clasate pe locurile 13 si 14, iar cele clasate pe locurile 11 si 12 vor participa la meciuri de baraj, cu echipele clasate pe locul doi in seriile de Onoare. Daca echipa campioana a judetului promoveaza in liga a III-a, retrogradeaza direct ocupanta locului 14, cele de pe 12 si 13 sustinand baraje cu formatiile de locurile doi in seriile de Onoare. Promoveaza direct in Liga a IV-a echipele clasate pe primul loc in cele doua serii de Onoare, iar ocupantele locurilor 12 si 13 vor juca baraj. Retrogradeaza in Promotie clasatele pe locurile 15 si 16, si vor promova in Onoare echipele clasate pe locurile 1 si 2.

Start in Liga 4

Sambata, 28 august, se va da startul in campionatul judetean, Liga a IV-a, editia 2011-2012. Conform tragerii la sorti, se vor disputa, in prima etapa (orele 15,30 juniorii, 17,30 seniorii), meciurile:
· Unirea Grivita - Viticola Fetesti
· Spicul Colilia - Vointa Reviga
· Victoria Tandarei - Victoria Amara
· Andrias Andrasesti - Rapid Fetesti
· Victoria Munteni Buzau - Recolta Gh. Doja
· Juventus Boranesti - Recolta Gh. Lazar
· Olimpia Brazii - CF Abatorul Slobozia5 motive pentru care PSD poate castiga usor alegerile de anul viitor 5 motive pentru care PSD poate castiga usor alegerile de anul viitor

Desi nu mai detine functia de prim-ministru, PSD are in continuare cele mai importante sanse sa castige alegerile de anul viitor. Stiu, cei... [continuare]

Societatea in care invingatorul ia totul Societatea in care invingatorul ia totul

Am sa fac ceva ce nimeni din tabara cealalta nu a facut vreodata - am sa urez succes noului guvern Iohannis, cu toata sinceritatea. Am sa... [continuare]

Alte opinii InfoPortal
Clasament fotbal Liga I
1 Steaua Bucureşti 21
2 CFR 1907 Cluj 19
3 Astra Giurgiu 18
4 Dinamo Bucureşti 18
5 ASA Târgu-Mureş 15
6 Petrolul Ploieşti 14
7 FC Botoşani 14
Vezi tot clasamentul
Auto
© 2005-2008   InfoPortal  /   Conditii de utilizare  /   Contact  /   Harta site  /   Resurse webmasteri  /   Cookies
* InfoPortal este o marca inregistrata. Reproducerea integrala sau partiala a oricaror texte sau imagini de pe situl infoPortal.ro fara acordul prealabil este interzisa