Newsletter
Curs valutar
EUR
4.4470
-0.07%
USD
3.9652
+0.10%
XAU
170.41
+0.39%
Arhiva stiri
 
Horoscop
DEX Online
S–a infiintat Agentia Nationala de Plati si Inspectie Sociala

S–a infiintat Agentia Nationala de Plati si Inspectie Sociala

Tribuna Sibiu - Miercuri, 11 Ianuarie 2012

dialog cu Radu Graur, director executiv al noii Agentii Judetene de Plati si Inspectie Sociala Sibiu

- De la 1 ianuarie 2012, Agentia Judeteana de Prestatii Sociale Sibiu si-a schimbat numele in Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Sociala Sibiu. Care este temeiul legal al noii denumiri?
- Temeiul legal il constituie OUG 113/2011 (publicata in Monitorul Oficial partea I nr. 921 din 23 decmbrie 2011) a carei prevederi intra in vigoare de la 1 ianuarie 2012. Adoptarea acestui act normativ in regim de urgenta a fost necesara pentru evitarea unor disfunctionalitati in sistemul de gestionare, dar si de verificare a modului de acordare a beneficiilor de asistenta sociala, asa cum sunt ele reglementate de noua Lege a asistentei sociale nr. 292/2011.
Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala este chemata sa desfasoare o activitate riguroasa de control si inspectie, astfel incat, in prezentul context marcat de constrangeri bugetare, beneficiile de asistenta sociala sa ajunga la persoanele care au cea mai mare nevoie de acestea.

- Ce se intampla cu patrimoniul agentiei?
- Noua agentie preia patrimoniul Agentiei Nationale pentru Prestatii Sociale, precum si patrimoniul aferent activitatii de asistenta sociala, pe baza protocolului predare - preluare incheiat intre Agentie si Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale pana in data de 15 ianuarie 2012.

- Care este scopul acestei agentii nou infiintate si modul ei de organizare?
- Agentia are ca scop administrarea si gestionarea intr-un sistem unitar de plata a beneficiilor de asistenta sociala si a altor programe privind serviciile sociale sustinute de la bugetul de stat prin bugetul MMFPS, realizarea de activitati de evaluare si monitorizare a serviciilor sociale, precum si controlul masurilor de asistenta sociala privind prevenirea, limitarea sau inlaturarea efectelor temporare ori permanente ale unor situatii care pot genera marginalizarea sau excluziunea sociala a persoanei, familiei, grupurilor ori comunitatilor.
ANPIS are in subordine agentii judetene pentru plati si inspectie sociala ca servicii publice deconcentrate, cu personalitate juridica.

- Cine asigura finantarea acestei agentii?
- Finantarea cheltuielilor privind organizarea si functionarea agentiei se asigura de la bugetul de stat prin MMFPS.

- Ce principii stau la baza functionarii noii Agenti?
- Sunt 9 principii care stau la baza functionarii Agentiei si anume: solidaritatea sociala; respectarea drepturilor sociale ale cetatenilor; asigurarea accesului egal la drepturi sociale; protectia si respectarea confidentialitatii datelor personale; eficienta in administrarea si gestionarea beneficiilor de asistenta sociala; facilitarea accesului oricarei persoane aflate in dificultate la masurile de asistenta sociala; asigurarea continuitatii masurilor de asistenta sociala pentru beneficiari; asigurarea unei abordari unitare a legislatiei privind beneficiile de asistenta sociala si trasparenta si responsabilitatea publica.

- O ultima intrebare: personalul AJPIS SIbiu va creste?
- Conform protocolului incheiat intre Agentie si MMPFS vom prelua prin transfer in interesul legii 7 posturi de inspectori sociali (3 care se afla in subordinea directa a MMFPS si alti 4 de la Inspectia Muncii Sibiu).

5 motive pentru care PSD poate castiga usor alegerile de anul viitor 5 motive pentru care PSD poate castiga usor alegerile de anul viitor

Desi nu mai detine functia de prim-ministru, PSD are in continuare cele mai importante sanse sa castige alegerile de anul viitor. Stiu, cei... [continuare]

Societatea in care invingatorul ia totul Societatea in care invingatorul ia totul

Am sa fac ceva ce nimeni din tabara cealalta nu a facut vreodata - am sa urez succes noului guvern Iohannis, cu toata sinceritatea. Am sa... [continuare]

Alte opinii InfoPortal
Clasament fotbal Liga I
1 Steaua Bucureşti 21
2 CFR 1907 Cluj 19
3 Astra Giurgiu 18
4 Dinamo Bucureşti 18
5 ASA Târgu-Mureş 15
6 Petrolul Ploieşti 14
7 FC Botoşani 14
Vezi tot clasamentul
Auto
© 2005-2008   InfoPortal  /   Conditii de utilizare  /   Contact  /   Harta site  /   Resurse webmasteri  /   Cookies
* InfoPortal este o marca inregistrata. Reproducerea integrala sau partiala a oricaror texte sau imagini de pe situl infoPortal.ro fara acordul prealabil este interzisa